Wednesday, 29 May 2013

D-6-10 AND SKRG D-5-3

masa sem satu aku duduk dengan roomates aku berempat ja.. tapi bila masuk sem dua aku duduk dengan budak- buadk suksis.... housemate aku sekarang.... macam2 ragam dorang ni.. tapi pape pun aku sayang dorang semua....

hurrmmmm.. aku takut nak rapat sangat-sangat dengan dorang semua sebab satu hari nanti kami akan berpisah..   tapi semua tuh salah.. kalau tak camna nak ada kenangan dengan dorangkan... SAYANG KORANG SEMUA KETAT KETAT...

ni masa jamuan makan malam suksis dekat pulau...

ni pulak masa kami sewa kereta kancil pusing pusing penang masa awal sem dua.. serius naik keta kancil yang kecik tuh smpai tujuh orang.. gila baaqqq haanggg.... and aku la co pilot dia.. sesat2 plak ...hhahhaaa

ni pulak gambar masa latihan menembak dekat lapang sasar mrsm kedah... tembak tah ape ja aku time uh... maklumlah bakat terpendam jauh sangat.. hohoho

muka aku cam hape ja time ni... merry pun cm nk tahan berak ja kami... hahaha...



"SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN"

"YA ALLAH AMPUNKANLAH DOSA KAMI SEMUA, PELIHARALAH PERSAHABATAN KAMI"

KEEP THE BALL FLYING

"KEEP THE BALL FLYING"

NI GAMBAR MASA KAMI GAME DEKAT MATRIK N.SEMBILAN.. KAMI MENANG TIGA TIGA SET... THEN KAMI MAIN SUKA2 JA DENGAN DORANG SEMUA.. RINDU THAT MOMENT.... PERJALANAN YANG JAUH TAPI SERONOK.... SAKIT PINGGANG...
matrik n.sembilan best cuaca segar ja :D...  maklumlah tempat dia atas bukit kan....



THEN NI PULAK GAME DEKAT UPSI

game antara SUKSIS zon UTARA.... ada team UUM,USM,UPSI, lagi dua team lupa plak u mne.. hehehee .... pape pun memang seronok main volleyball ni...

"KEEP THE BALL FLYING"

"YA ALLAH AMPUNILAH DOSA KAMI SEMUA. PELIHARALAH PERSAHABATAN KAMI SEMUA"...

KEEP THE BALL FLYING...

  ASSALAMMUALAIKUM.....

"KEEP THE BALL FLYING" CAPTION UNTUK VOLLEYBALL
yea..... aku mengenali volleyball dengan lebih rapat lagi bila aku masuk u lah.. dulu time sekolah main gitu2 ja.. tapi bila dah masuk u aku jadi jatuh hati pulak dengan volleyball... banyak suka dan duka yang aku rasa masa join game volley ni... and yang paling indahnya.. aku kenal abang..abang dan kakak.. kakak yang aku dah anggap cm family aku sendri dekat uitm penang ni
ni team volleyball lelaki  kebanyakkan dorang semua dah abis dah.. sem depan confrim rindu suasana dalam court volley with dorang :')...... dari kiri belakang keting, dayat, fitri, mal,sebi, encik amir.mat.afiq.wan, chewe.and amir.. ada g dua orang xda dlam gambar ni azrul ngn ien...



ni pulak team volley pompuan.. kami tak ramai pun. dari kiri kak shida,kak yat,kak alya,aku,helena,along ,arfa,kak as,kak dina xda dlm gambar ... sayang korang semua.. will miss you all :')
sem depan karisma dah tak jumpa dah.... team pun myb dah ada muka baru pape pun...

"KEEP THE BALL FLYING"

"YA ALLAH KAU AMPUNKANLAH DOSA KAMI SEMUA DAN KAU PELIHARALAH PERSAHABATAN KAMI SEMUA"....
ASSALAMMUALAIKUM......

                "SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN "

Kenapa aku pilih ayat ni sebagai header blog aku sebab aku yakin dengan qada dan qadar ALLAH S.W.T... Setiap pertemuan kita didunia ini pasti ada perpisahan..... mungkin semalam.hari ini  atau  mungkin jugak betahun tahun yang akan datang menjadi hari terakhir pertemuan kita dengan manusia sebelum kita berjumpa kembali Pencipta kita.... iaitu ALLAH S.W.T.... Aku bukan manusia yang baik tetapi aku cuba untuk mengubah diri aku menjadi manusia yang lebih baik INSYA'ALLAH... mulanya sesuatu hijrah itu dari diri kita sendiri... YA ALLAH KUATKAN IMAN KU DAN TUNJUKKANKU JALAN YANG BENAR DAN DIREDHAI MU.......

Wednesday, 18 April 2012

susah yeww... jadi mama nih XD


ASSALAMMUALAIKUM...
bila kita dah pegang gelaran mama... it really a big responsible....
woooww..... mama kena buat semua keja umah...
bila dah ada anak... nk tido malam pun susah taw.. kena buat susu...
bila pampers penuh.. kena tukar pulak... cn i do it???
bila sakit belum taw lagi...
it really.. hard....
tuh kalu anak satu.. but kalu kembar cmna???
thanks mama coz be my mama...
rasanya kalu  aku mau stress ....
mama nak itu.. mama adik nak ini..
mama adik berak...
mama adik lapar....
mama adik sakit....
too sapa2 yg masih ada mama cepat2 lah g cium dia...
coz bnyak jasa dia pada kita.. :')



"YA ALLAH KAU AMPUNKANLAH DOSA KEDUA IBU BAPAKU , KAU LINDUNGILAH MEREKA SERTA MURAHKANLAH REZEKI MEREKA''

Tuesday, 17 April 2012

ingin membantu tapi tidak termampu...

tidak semua orang dalam dunia ini dilahirkan cukup semua ...
kadang-kadang tanpa kita sedar sebenarnya.. masih ramai lagi orang diluar sana yang mencari dan mencari sesuatu yang dapat memberi mereka makan dan minum yang mencukupi untuk diri dan anak anak mereka.. jika mereka sudah berumah tangga....
tak semua mampu untuk meneruskan pelajaran.... kadang-kadang ada yang tidak berpeluang pun nak merasa pergi ke sekolah dan belajar....
kesian sangat.. bila ada yang sampai meminta sedekah di jalanan hanya kerana ingin mencari sesuap nasi untuk di makan setiap hari.....
kalau kita lihat dunia dengan mata hati.. pasti kita akan rasa sampai ingin menangis dan rebah....
kerana tak semua merasa nikmat hidup bahagia di luar sana....
mungkin ada dikalangan kita yang hidup dalam pelarian....
mungkin juga ada diantara kita yang hidup dalam ketakutan....
siapa yang ingin membantu mereka???
kita sibuk dengan dunia kita.. sampai lupa orang orang disekeliling kita....
tapi betul juga.. mampukah kita untuk membantu mereka semua... kita bukan perdana menteri.. kita bukan orang yang terkaya di dunia.. kita bukan siapa..siapa....
kita hanya orang yang ingin menbantu tetapi tidak termampu....
moga ada sesiapa yang di luar sana yang.. berhati mulia yang akan membantu mereka yang berada dalam kesusahan tersebut....

Saturday, 24 December 2011

sambungan kehidupan aku di hostel....

part two....

assalammualaikum.... jom sambung crita aq pasal smlm.... umm nak tau x.. budak2 hostel kuat tido :P
asal balik skolah ja tido.. ada masa free ja tido.... x tau la knpe.... nty aku nak kaji lah.. knpe budak asrama kuat tido!! (berangan jewk)
masa form four.. kehidupan asrama aku terhad.. sbab takot dengan akak senior punya pasal..
tapi xlah takot sangat.. kadang2 uhh bila gila aq datang.. aq buat perangai gak... korg penah kena rokol sampai pkul 3 pagi??? aq penah.. tuh la kenngan yang paling aq xleh lupa... panas ja telinga aq.. masa kena bebel dengan akak senior.. padahal aq x salah pun..... (jangan marah ehh akak2 ku)

kalau nak tau.. hidup kat asrama ni kena jadi kuat.. xboleh lembik sangat.. nty senang kena buli....
pastuh kena jual mahal... hahhahaaa

ummm nak tau.. aq kat skolah selalu main snuker :P    hahahhaaa
kadang2 uh susun buku tinggi2 smpai boleh cover muka aq.. sebab nak tidor punya pasal... pagi2 ja buat taik mata dalam kelas.. nasib x pernah kantoi dengan cikgu.. hiihihihihi(gelak setan) patuh bila balik menyesal.. sbb x paham apa cikgu ajar.. padan muka sapa suruh tido.... kawan baik aku lah yang jadi mangsa.. aku...  dia plak yang kena ajar aku....

p/s: thanks bulat sebab sudi ajar jue.......

nty sambung part three plak ekk ...